• Patiëntenportaal

  Het patiëntenportaal is een beveiligde omgeving waar u vragen kunt stellen aan uw huisarts via e-consult, online een afspraak kunt plannen, herhaalrecepten kunt aanvragen en uw medische gegevens kunt inzien

 • Hoe werkt het?

  Lees hieronder de stappen

  1

  U wilt online uw medische zaken regelen

  U kunt gebruik maken van de patiëntenportaal als u

  1. Als patiënt geregistreerd bent bij DOC5 Huisartsen
  2. Beschikt over een computer, tablet of smartphone met internetverbinding
  3. In het bezit bent van een DigiD met extra controle via SMS OF de DigiD app
  2

  Inloggen

   

  Voer de volgende stappen uit:

  1. Ga naar het patiëntenportaal en kies inloggen
  2. U wordt automatisch doorverwezen naar DidiD
  3. U kunt hier op verschillende manieren inloggen

  U bent nu ingelogd in uw eigen patiëntenomgeving en kunt gebruik maken van onze online diensten.

 • In het patiëntenportaal u de volgende dingen zelf regelen:

   

  Online een herhaalrecept aanvragen. Vraag recepten direct uit uw medicatielijst aan en ontvang herinneringen indien u uw medicatie opnieuw nodig heeft.

   

  Online vragen stellen aan uw huisarts. Stel uw medische vragen direct aan uw arts via een beveiligde omgeving. U ontvangt bericht zodra uw consult beantwoord is. Houdt rekening met een reactietermijn van maximaal 2 dagen van uw huisarts.

   

  Online een afspraak maken met uw huisarts tijdens het spreekuur. Let op dat u uw eigen huisarts selecteert. Bekijk de lege plekken in de agenda van uw arts en boek een afspraak op het moment dat het u uitkomt.

   

  Uw (medische) gegevens inzien. U kunt zelf uw persoonsgegevens wijzigen en uw medisch dossier inzien.

   

  Beeldbellen. In bepaalde situaties is het mogelijk om een videoconsult met de huisarts te hebben in plaats van een persoonlijk gesprek op de praktijk. Indien u hiervan gebruik wilt maken, neem dan contact op met de praktijk. De praktijk zal vervolgens beoordelen of een videoconsult mogelijk is en welke stappen daarvoor genomen moeten worden. Op korte termijn, zal deze mogelijkheid verder doorontwikkeld worden.

   

  Let op! Onze online services zijn niet bedoeld voor:

  Spoedklachten welke op de korte termijn gezien moeten worden. Neem hiervoor telefonisch contact op met de praktijk of met de huisartsenpost buiten onze openingstijden. Bel 112 wanneer elke seconde telt.

   

  Het plannen van een afspraak wanneer u meerdere of complexe klachten wilt bespreken met uw arts. Neem hiervoor ook telefonisch contact op met de praktijk zodat de assistent met u kan kijken wanneer een dubbele afspraak gepland kan worden.