Return to site

Update Corona-virus (COVID-19)

Het kan u niet ontgaan zijn dat we op dit moment voor een uitdaging staan door het uitbreken en verspreiding van het COVID -19 virus (Corona pandemie).

Overal worden maatregelen genomen om een snelle verspreiding van dit virus tegen te gaan zodat we kwalitatief goede zorg kunnen blijven leveren.

Ook het team DOC5 heeft daarom voorzorgsmaatregelen genomen.
Daarom hebben we alleen nog maar TELEFONSICHE TRIAGE en verzoeken wij u NIET naar de praktijk te komen zonder afspraak.

We proberen de patiënten stroom naar de praktijk zo veel mogelijk te beperken.

Dit betekent dus alles eerst telefonisch!

Klachten die niet acuut zijn of als u een afspraak heeft voor preventief onderzoek zoals bloeddruk controle, vitamine injectie enz. worden verplaatst naar een ander moment.

TESTEN OP MOGELIJK COVID 19 VIRUS ENKEL ALLEEN BIJ OPNAME ZIEKENHUIS.

Als u verkoudheidsklachten heeft en/of hoesten én koorts (hoger dan 38) en een beoordeling noodzakelijk is (bijvoorbeeld omdat u benauwd bent, ernstig ziek, of tot een kwetsbare groep behoort) wordt er een afspraak voor u gemaakt op een speciaal spreekuur of er wordt een visite gereden.

Indien u NIET tot deze kwetsbare groep behoort, adviseren wij u om thuis uit te zieken en paracetamol te gebruiken. Thijm-siroop, neusspray en stomen kunnen uw klachten mogelijk verlichten.

Behoort u tot de groep waarbij een beoordeling gewenst is, dan proberen wij deze afspraken te clusteren op een speciale spreekuur op een andere locatie, zodat er een gescheiden patiëntenstroom ontstaat.

U wordt verzocht op deze locatie plaats te nemen in de wachtruimte en krijgt een mondkapje uitgereikt. U mag maximaal 1 niet zieke begeleider meenemen naar dit spreekuur. De arts komt u vervolgens ophalen in beschermende kleding en met een mondkapje voor. Deze kamer wordt meerdere keren per dag gedesinfecteerd. In de wachtkamer mogen maximaal 2 mensen aanwezig zijn (1 niet zieke begeleider en patiënt), ziet u al iemand in de wachtkamer zitten, dan verzoeken wij u buiten of in de auto te wachten.

Verder willen u nogmaals attenderen op het belang van algemene hygiëne:

Houd afstand

Hoest of nies in uw elleboog

Was regelmatig uw handen

Gebruik tissues of wegwerp doekjes

Reinig mogelijk besmette oppervlakken

Voor algemene up-to-date informatie verwijzen we u naar de site van het RIVM: www.rivm.nl.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK